Peter Vermeersch

Véronique Philips

Peter Vermeersch (Torhout, 1972) studeerde Slavistiek en is momenteel hoogleraar Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Leuven. Daarnaast is hij ook schrijver van romans, literaire essays en gedichten. Als Balkan-kenner staan onderwerpen als geschiedenis, oorlog en maatschappelijke problemen steevast centraal in zijn werk. Zijn recentste boek Ex. Over een land dat zoek is (2014) is een persoonlijk reisverslag doorheen het voormalige Joegoslavië. Het werk werd geprezen om zijn journalistieke gevoeligheid en sleepte dan ook de Prijs Letterkunde Proza in de wacht.

Op zaterdag 13 mei ontvangt hij deze prijs tijdens de Officiële proclamatie van de Prijs voor Proza van de Provincie West-Vlaanderen. Later die dag gaat hij ook met collega/boezemvriend David Van Reybrouck in gesprek.