Mira Feticu

Liesbeth Kuipers

Mira Feticu (Breaza, 1973) is schrijfster van romans en één van de Brutaalresidenten. Ze is geboren in Roemenië en werkte er als auteur, radiomaker en publicist. Voor de liefde verhuisde ze naar Nederland, waar ze met succes in de taal van haar nieuwe thuisland begon te schrijven. In 2012 kwam haar roman Lief kind van mij uit, gevolgd door De ziekte van Kortjakje (2013) en Tascha. De roof uit de Kunsthal (2015).

Mira Feticu schreef voor Brutaal twee nieuwe teksten. Enerzijds schreef ze een kortverhaal over één van de zeven hoofdzonden (‘hoogmoed’), dat ze voorleest tijdens De Zonde van. Anderzijds schreef ze haar ervaring als residente van Brutaal neer, in de vorm van een nieuw verhaal. Samen met mede-residente Hagar Peeters spreekt ze over haar residentie en leest ze een fragment voor. Mira Feticu brengt ook haar favoriete rebelse tekst mee, die ze aan je voorstelt tijdens Mijn Subversieve Tekst.