Koen Peeters

Koen Broos

Koen Peeters (1959, Turnhout) is dichter en romancier. Zijn veelbesproken debuut Conversaties met K verscheen in 1988. Na enkele succesvolle romans waagde Peeters zich in 2006 met Fijne motoriek aan zijn poëziedebuut. Kenmerkend voor zijn stijl is de zakelijke en ironische ondertoon, die als een rode draad doorheen zijn oeuvre loopt.
Internationaal succes vergaarde hij met Grote Europese roman, dat in 2007 bij uitgeverij Meulenhoff/Manteau verscheen en in verschillende talen werd vertaald. In zijn recenter werk neemt hij wat meer afstand van de postmoderne ironie en komt de antropoloog in Peeters duidelijk boven; thema’s als (post-)kolonialisme in Rwanda en Congo vormen het centrale uitgangspunt bij Duizend heuvels (2012) en De mensengenezer (2017).

Wat verbindt een klein boerendorp in de Westhoek met het verre Congo? Peeters komt het op 7 mei tijdens een auteursgesprek op Brutaal uitgebreid vertellen.