Hilde Keteleer

Hilde Keteleer (Schoten, 1955) is auteur en literair vertaler (Duits, Frans). In 2001 debuteerde ze met de poëziebundel Al wat winter is en waar, in 2003 verscheen haar tweetalige dubbele bundel Twee vrouwen van twee kanten / Entre-deux, met de Franstalig Belgische Caroline Lamarche.
Haar romandebuut maakte ze in 2009 met Puinvrouw in Berlijn, een roman die een nominatie op de longlist van De Gouden Uil opleverde. In 2011 verscheen bij Lannoo in opdracht van het Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking (VAIS) het reisboek De brug van dromen. Onderweg naar het nieuwe Mozambique. 
Keteleer was gedurende tien jaar redactrice van het Vlaamse literaire tijdschrift Deus ex Machina en tot 2012 bestuurslid van PEN Vlaanderen.

Hilde Keteleer declameert tijdens Bru·Taal als lid van het Lappersfort Poets Society een gedicht vanop een brug, tijdens Dichter op de brug.