Hagar Peeters

Koos Breukel

Hagar Peeters (Amsterdam, 1972) is dichteres en sinds kort ook romancier. Nog voor haar debuutbundel Genoeg gedicht over de liefde vandaag (1999) verscheen, was ze al een graag geziene gast op poëziefestivals. Haar meest succesvolle bundel Koffers zeelucht (2003) won onder andere de J. C. Bloemprijs en de Jo Peters Poëzieprijs.
In 2015 maakte ze haar romandebuut met Malva, een meeslepend verhaal over de verstoten dochter van de Chileense dichter Pablo Neruda. Naast een veelheid aan positieve recensies won deze roman de Fintro Literatuurprijs (voormalige Gouden Boekenuil) voor beste Nederlandstalige roman.

Op vrijdagavond leest ze een tekst voor over één van de zeven hoofdzonden, die ze speciaal voor Bru·Taal neerpende. Daarnaast schreef ze een verhaal naar aanleiding van haar residentie in Brugge in februari. Op 13 mei stelt ze dit verhaal voor, samen met de andere Bru·Taal-residente Mira Feticu. Hagar Peeters nodigt je daarnaast uit op de thee tijdens een unieke High tea & Poetry.