Guido Van Heulendonk

Guido van Heulendonk © Koos Breukel (Intern RV, voor extern contact opnemen met fotograaf).jpg

Guido Van Heulendonk (Eeklo, 1951) is schrijver van romans, verhalen en essays. Hij studeerde Germaanse filologie aan de universiteit van Gent en werd daarna leerkracht Nederlands-Engels. Zijn eerste roman Hoogtevrees (1985) was een schot in de roos en werd meteen verfilmd. Kenmerkend voor zijn werk is de terugkerende thematiek van het noodlot en het onthullen van de harde realiteit, daarnaast is Van Heulendonk ook meester in de subtiliteit. Latere succesromans waren onder meer Paarden zijn ook varkens (1995), dat bekroond werd met de Gouden Uil, Barnsteen (2010) en Niemand uit België (2016).

Op 7 mei vertelt Van Heulendonk tijdens Mijn Subversieve Tekst welke verhalen van grote invloed waren op hem. Op 13 mei gaat de auteur in duo-gesprek met Britse auteur Tim Parks over hun recentste werken, die thematische gelijkenissen vertonen.