Fatena Al-Ghorra

© frank-Olieslagers

© frank-Olieslagers

Fatena Al-Ghorra (1974, Gaza) is ex-journaliste en dichteres. Ze groeide op in een Palestijns gezin en werd op zeventienjarige leeftijd uitgehuwelijkt. Na negen jaar slaagde de jonge ambitieuze vrouw erin te scheiden van haar man en begon ze te werken voor het Palestijnse nieuwsagentschap WAFA. Al snel werd Al-Ghorra een bekende televisie- en radiofiguur, befaamd om haar controversiële en taboedoorbrekende uitspraken over de positie van God in de literatuur en de vrouwelijke seksualiteit.  In 2009 moest ze noodgedwongen vluchten en kwam ze in Antwerpen terecht, waar ze tot op heden woont en werkt.
Ze debuteerde met haar bundel There is still a sea between us (2000). Met behulp van PEN en Vluchtelingenwerk Vlaanderen kreeg ze de kans om hier haar poëziebundel Gods bedrog. Diverse scenario’s (2014) uit te brengen.

Op 7 mei zet ze in Brugge haar eigen poëziesalon op poten, waarin ze collega-dichters en enthousiaste lezers uitnodigt om te genieten van een snuifje poëzie. Diezelfde dag leest ze tijdens Mijn Subversieve Tekst een verhaal voor dat haar inspireerde. ‘s Avonds declameert deze dichteres-in-ballingschap een gedicht vanop een brug.