Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst (Aalst, 1972) is schrijver en dichter. Hij debuteerde met de verhalenbundel De kamer hiernaast (1999), die genomineerd werd voor de NRC-prijs. Daarna volgden de succesvolle romans elkaar op. Problemski Hotel (2003) werd vertaald naar meer dan 10 talen, De helaasheid der dingen (2006) werd veelvuldig vertaald, bekroond (oa. de publieksprijs van de Gouden Uil en een nominatie voor de AKO Literatuurprijs) én verfilmd. Ook die verfilming, door regisseur Felix Van Groeningen, kon op lovende kritieken rekenen (en werd op het Filmfestival van Cannes geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs). De novelle Mevrouw Verona daalt de heuvel af (2006) werd als enige Vlaamse werk genomineerd voor de AKO Literatuurprijs 2007, voor Godverdomse dagen op een godverdomse bol ontving Verhulst de Libris Literatuur Prijs en belandde hij op de longlist van de AKO Literatuurprijs. Vorig jaar verschenen nog twee romans van zijn hand, Poo Pee Doo en Het leven gezien van beneden.

Dimitri Verhulst staat tijdens BruTaal met Too Noisy Fish op het podium met Nightwatch.