Carmien Michels

© Koen Broos

© Koen Broos

Carmien Michels (Leuven, 1990) studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Als afstudeerproject schreef ze haar debuutroman We zijn water, die in 2013 bij de Bezige Bij verscheen en de shortlist van de Debuutprijs en De Bronzen Uil 2014 haalde. Haar tweede roman Vraag het aan de bliksem verscheen in september 2015 bij Uitgeverij Polis. Ook in andere genres gooit ze hoge ogen. In 2011 won ze de Nederlandse NTR Radioprijs. In de finale van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam sleepte ze in 2014 de publieksprijs in de wacht. In januari 2016 won ze het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam en in mei 2016 haalde ze brons op het Wereldkampioenschap in Parijs. Sinds november 2016 is ze Europees Kampioen Poetry Slam. In 2017 schrijft ze in buitenlandse oorden aan haar poëziedebuut. Daarnaast organiseert, presenteert en doceert ze en werkt ze samen met artiesten van alle slag.

Carmien Michels zorgt voor een woordenfeest tijdens de slotavond van Bru·Taal, tijdens BRUTAALFEEST!