Andy Fierens

© Charlie De Keersmaecker

© Charlie De Keersmaecker

Andy Fierens (1976, Mortsel) is dichter en performer. Zijn eerste bundel, Grote smerige vlinder, verscheen in 2009 en leverde hem de Herman de Coninck Debuutprijs op. Lang voor dit debuut was hij al jaren actief in poëtische kringen, zo organiseerde hij in 2000 zelfs de allereerste Vlaamse Poetry Slam. In 2013 publiceerde hij samen met Michaël Brijs de roman Astronaut van oranje. Zijn laatste bundel is Wonderbra’s en Pepperspray (2014).
Andy Fierens wordt wel eens gezien als een buitenbeentje van de Vlaamse literaire wereld omwille van zijn originele, humoristische en genadeloze schrijfsels. Hij is een graag gezien performer, ook buiten de taalgrenzen. Naast dichter is hij frontman van de muziekgroep Andy & the Androids. Fierens verwierf bekendheid bij het grote publiek door het televisieprogramma Iedereen Beroemd, waarin hij regelmatig gedichten voorleest.

Andy Fierens en collega-auteur Michaël Brijs kan je samen aan het werk zien tijdens BRUTAALFEEST!