Alicja Gescinska

© Koen Broos

© Koen Broos

Alicja Gescinska (Warschau, 1981) is filosofe en schrijfster van essays, romans, columns, recensies en opiniestukken. Op zevenjarige leeftijd verhuisde ze met haar gezin van het communistische Polen naar België, waar ze promoveerde tot doctor in de Moraalwetenschappen. Ze vergaarde bekendheid bij het grote publiek met De verovering van de vrijheid (2011), een filosofisch pleidooi over het belang van positieve vrijheid. In 2016 verscheen haar debuutroman Een soort van liefde, een verhaal over een moeilijke vader-dochter relatie, dat vol lof werd onthaald. Eind vorig jaar debuteerde ze ook op het televisiescherm met het programma Wanderlust (Canvas), waarin ze internationale schrijvers, wetenschappers, kunstenaars en filosofen bezoekt en zich door hen laat inspireren.
Gescinska wordt gezien als één van de belangrijkste jonge intellectuele stemmen van het Nederlandse taalgebied.

Voor Bru·Taal schrijft ze een nieuw verhaal over één van de zeven Hoofdzonden, in het kader van De Zonde van. Diezelfde avond gaat ze ook in gesprek met collega-auteur Connie Palmen. Aan de hand van portretten van enkele spraakmakende, vrijgevochten vrouwen treden ze in discussie over De Zonde van de Vrouw.