Ilja Leonard Pfeijffer

2 - Ilja Leonard Pfeijffer HR - altijd het volgende vermelden - © Stephan Vanfleteren.jpg

Ilja Leonard Pfeijffer (Zuiderwijk, 1968) schrijft romans, gedichten, essays, columns, theaterteksten en documentaires. Zijn debuutbundel Van de vierkante man (1998) werd meteen bekroond met de C. Buddingh-prijs. Kort hierna volgde de veelbesproken roman Rupert. Een bekentenis (2002) en het erg succesvolle La Superba (2013), waarin de excentrieke schrijver uitgebreid de migratieproblematiek in zijn nieuwe thuisstad Genua uit de doeken doet. Sinds 2007 woont en werkt Pfeijffer in deze Noord-Italiaanse havenstad, die dan ook een belangrijke inspiratiebron vormt voor zijn werk. Voor La Superba ontving hij de Libris Literatuurprijs. Zijn recentste boek Peachez. Een romance (2017) werd door De Volkskrant “het meest romantische boek van het jaar” genoemd en ging al talrijke keren over de toonbank.

Op de openingsavond van Bru·Taal komt Pfeijffer, aan de hand van enkele fragmenten, uitgebreid vertellen over zijn nieuwe habitat. Op zaterdag 6 mei gaat hij in gesprek met Brugse auteur Herman Leenders.