Christophe Boltanski

Christophe Boltanski (Frankrijk, 1962) is journalist, schrijver en essayist.
Hij schreef voor verschillende kranten als correspondent tijdens de Golfoorlog en publiceerde daarnaast essays en kritische teksten over actuele problematieken. Hij debuteerde als romanschrijver in 2015 met De schuilplaats. In deze originele en uitgebreide familiegeschiedenis brengt hij het verhaal van zijn beroemde (Joodse) familie Boltanski in kaart, aan de hand van het huis waarin hij zelf als tiener opgroeide. Voor dit sterke debuut ontving Boltanski de Prix Femina en de Prix des prix littéraires.

Op de openingsavond van Bru·Taal leest de schrijver voor uit zijn roman en vertelt hij ons meer over zijn favoriete stad. Wie nog niet verzadigd is en meer wil weten over De schuilplaats, kan dit doen tijdens een uitgebreid auteursgesprek. Diezelfde dag onthult Boltanski tijdens Mijn Subversieve Tekst ook welk verhaal bij hem een onuitwisbare indruk achter liet.