Julie Buntin

Nina Subin

Julie Buntin (Michigan) is een jonge schrijfster wiens debuutroman Marlena pas in 2017 in Europa verschijnt. De verwachtingen voor dit debuut liggen wereldwijd enorm hoog, mede doordat veel van Buntins verhalen reeds verschenen in belangrijke literaire tijdschriften. De centrale thematiek, de overgang van adolescentie naar volwassenheid, is het centrale uitgangspunt van haar roman.

Buntin is dan ook de gedroomde gast tijdens Coming of age, waarin ze een zelfgekozen fragment uit Marlena zal voorstellen aan het publiek. Op 7 mei staat ze samen met haar Vlaamse tegenhanger Lize Spit op het podium voor een duo-gesprek. Tot slot doet de jonge debutante ook uit de doeken welke tekst haar het meeste raakte en welke invloed die op haar en haar werk uitoefende tijdens Mijn Subversieve Tekst.