Herman Leenders

Herman Leenders (Brugge, 1960) kon als vrije Brugse stadsdichter niet ontbreken op Brutaal. Naast poëzie schrijft hij ook romans. Leenders debuteerde in 1982 met Mijn landschap, een beeldinventaris. Zijn bundel Ogentroost werd vol lof onthaald en sleepte de C. Buddinghprijs, de Hugues C. Pernathprijs en de prijs van de provincie West-Vlaanderen in de wacht. Ook Het mennegat (1994) en De echtbreukeling (2005) werden zeer positief onthaald.
In 2017 verschijnt God speelt drieband, zijn nieuwste roman over het meedogenloze speelveld van de liefde en het noodlot.

Op zaterdag 6 mei gaat Leenders in gesprek met de Nederlandse auteur Ilja Leonard Pfeijffer. Leenders deelt op 7 mei met het publiek een tekst die hem inspireerde en ontroerde, hij vertelt hierover tijdens Mijn subversieve Tekst.
Ook op zondag 7 mei om 19u staat Herman samen met Lotte Dodion & Fatena Al-Ghorra op de Torenbrug, met Dichters op de brug.