Delphine Lecompte

Delphine Lecompte (Gent, 1978) is een Vlaamse dichteres. Ze debuteerde oorspronkelijk in het Engels met de roman Kittens in the boiler (2004), maar schakelde daarna snel over naar poëzie in haar moedertaal. Lecomptes debuutbundel De dieren in mij (2009) werd bekroond met de C. Buddinghprijs en de Prijs voor de Letterkunde van de provincie West-Vlaanderen. Ondertussen bracht Lecompte reeds 6 bundels uit, waarvan vertalingen verschenen in het Engels en het Frans. Recent verscheen haar bundel Dichter, bokser, koningsdochter (2015).

Lecompte is één van de twaalf dichteressen die tijdens Rijmsnoer een gedicht van Guido Gezelle voordraagt en becommentarieert. Ze verklapt je daarnaast tijdens Mijn Subversieve Tekst op 7 mei welke tekst haar inspireert en raakt. Tot slot verblijdt ze BRUTAALFEEST! met haar aanwezigheid.