Annelies Verbeke

Annelies Verbeke (1976) schreef de romans Slaap! (2003), Reus (2006), Vissen redden (2009) en Dertig Dagen (2015),  de verhalenbundels Groener gras (2007), Veronderstellingen (2012) en Halleluja (2017) en de journalistieke bundelWakker (2011, met fotograaf Charlie De Keersmaecker), alle verschenen bij uitgeverij De Geus. In 2013 verscheen bij uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen haar Tirol Inferno, een 'graphic novella' in jambische pentameters en rijm, met tekeningen van Klaas Verplancke. Haar werk won een aantal prijzen en verschijnt in 22 talen. Uit liefde voor het korte verhaal, stelde ze met Sanneke Van Hassel de lovend onthaalde bloemlezing Naar de stad (2012) samen. Verbeke schreef filmscenario’s (zo was ze de co-scenarist van de film Swooni van Kaat Beels) en vier toneelstukken voor Belgische en Nederlandse gezelschappen, zoals Rail Gourmet voor Wunderbaum, dat in 2010 werd geselecteerd voor het Theaterfestival. Ze schreef ook de tekst voor Onvoltooid landschap, een oratorium gecomponeerd door Maarten van Ingelgem. Met Dertig dagen won ze de F.Bordewijkprijs, de NRC Lezersprijs en de Opzij Literatuurprijs, en het boek stond op de shortlist voor de ECI Literatuurprijs. Haar nieuwe verhalenbundel Halleluja werd bij pers en publiek op veel lof onthaald.

Meer informatie over het werk van Annelies Verbeke via Facebook en op haar website: www.anneliesverbeke.be


Op Bru·Taal is Annelies Verbeke te gast tijdens Lees Meer!