Amjad Nasser

Amjad Nasser (Jordanië, 1955) is journalist en dichter. Hij wordt gezien als één van de pioniers van de moderne Arabische poëzie. In 1979 publiceerde hij zijn eerste gedichten, die erg positief onthaald werden door de Libanese en Arabische critici. De politiek gespannen sfeer in Libanon deed Nasser besluiten om te verhuizen naar londen, waar hij momenteel woont en werkt.
Hoewel Nasser politiek actief is - al van jongs af aan sympathiseert hij met Palestijnse vluchtelingen en werkte hij voor Palestijnse media - vinden zijn opvallende politieke en ideologisch links getinte opvattingen geen weerklank in zijn poëzie. Zijn werk werd veelvuldig vertaald, maar voorlopig nog niet in het Nederlands.


Nasser declameert tijdens BruTaal gedichten vanop een Brug en spreekt over de tekst die hem raakte, tijdens Mijn subversieve tekst.