David Szalay

David Szalay (Montreal, 1974) is een Canadese schrijver die in Groot-Brittannië woont en werkt. Hij studeerde aan Oxford University en was oorspronkelijk radiomaker bij de BBC. In 2008 debuteerde hij met London and the South-East, een roman over een ambitieuze verkoper bij een niet al te succesvol reclamebedrijf.
In 2013 wordt zijn naam genoemd door het tijdschrift Granta als één van de twintig beste jonge Britse schrijvers van dat moment.
Zijn recentste roman, Wat een man is (2016), werd een gigantisch succes. Hij werd genomineerd voor de Man Booker Prize en won de Gordon Burn Prize.

Op zaterdag 6 mei spreekt Szalay in Coming of Age over opgroeien en de bijkomende groeipijnen. Eerder die dag verklapt hij ook welk verhaal voor hem invloedrijk is geweest tijdens Mijn Subversieve tekst. Wie hem graag over zijn werk hoort spreken, kan op 7 mei luisteren naar een auteursgesprek, waarin hij onder meer de motieven voor het schrijven van Wat een man is uit de doeken doet.