Bart Moeyaert

© Diego Franssens

© Diego Franssens

Bart Moeyaert (Brugge, 1964) is schrijver van gedichten, romans, kinderboeken en toneelstukken. Hij debuteerde als 19-jarige met Duet met valse noten (1983) en is sindsdien niet meer weg te denken uit het Vlaamse auteurslandschap. Hij werkte als acteur en verteller, was stadsdichter van Antwerpen én curator van de belangrijkste boekenbeurs ter wereld; de Frankfurter Buchmesse.

Voor Bru·Taal schreef Bart Moeyaert een verhaal over één van de zeven hoofdzonden, ‘traagheid’. Hierover klapt hij op vrijdag 12 mei uit de biecht. Wie graag in kleine groep naar deze boeiende auteur wil luisteren, over zijn eerste stappen als auteur en zijn oeuvre, kan op zaterdag 13 mei aanschuiven aan de ontbijttafel tijdens een ontbijtgesprek. Tot slot wordt Bart Moeyaert ook voor even kapitein van de Woordboot.