Connie Palmen

© Annaleen Louwes

© Annaleen Louwes

Connie Palmen (Sint-Odiliënberg, 1955) is een Nederlandse schijfster en mediafiguur. Ze debuteerde in 1991 met De wetten, de roman werd een absolute bestseller die bekroond werd met de AKO Literatuurprijs, HUMO’s Gouden Bladwijzer en de Trouw Publieksprijs. Ook haar volgende romans, waaronder De vriendschap (1995), I. M. (1998) en Lucifer (2007) werden uitermate positief onthaald. Met haar meest recente roman, Jij zegt het (2015), sleepte ze de Libris Literatuurprijs in de wacht. Rode draad in het oeuvre van Connie Palmen zijn de autobiografische referenties en de thematiek van de verslaving. Dit jaar schreef ze het boekenweekessay De Zonde van de Vrouw.

Naar aanleiding van dit essay gaat ze op vrijdag 12 mei in gesprek met collega Alicja Gescinska. En wie benieuwd is naar de belangrijkste invloeden en inspiraties van Palmen, komt best op zaterdag 13 mei luisteren naar Mijn Subversieve Tekst.