Claudio Magris

© Yuma-Martellanz

© Yuma-Martellanz

Claudio Magris (Triëste, 1939) is schrijver van romans, toneelstukken, novelles en essays. Daarnaast is hij ook filosoof, professor in de Duitse letterkunde, vertaler en recensent. Hij is ook politiek actief: hij richtte zijn eigen partij op en zetelde 2 jaar in de Italiaanse Senaat.
In 2001 was hij de laureaat van de Erasmusprijs, in 2009 ontving hij de Vredesprijs van de Duitse Boekhandel. In 2009 werd hij de laureaat van de Prix Européen de l'Essai Charles Veillon. Magris is één van Europa’s belangrijkste denkers en de Italiaanse Nobelprijskandidaat. Als auteur werd hij beroemd met het alom bejubelde Donau, een cultuurhistorische reis langs deze majestueuze rivier.

Tijdens Bru·Taal stelt hij in primeur de Nederlandse vertaling van zijn nieuwe boek Het museum van oorlog voor.