Cees Nooteboom

cees-nooteboom_Effigie-Agence-Opale.jpg

Cees Nooteboom (Den Haag, 1933) is een literaire duizendpoot en schrijver van gedichten, romans, documentaires, toneelteksten en reisverslagen.
Hij werd al jong gebeten door de reismicrobe en begon in de vroege jaren vijftig door Europa te liften. De ervaringen die hij onderweg opdeed, vormen een belangrijke thematiek in zijn debuutroman Philip en de anderen (1955)
Zijn grote doorbraak als literair auteur komt er met Rituelen (1980). Andere succesromans zijn onder andere In Nederland (1984), Rode regen (2007) en ‘s Nachts komen de vossen (2009). 
Zijn boeken werden in meer dan dertig talen vertaald en bekroond met verschillende nationale en internationale prijzen. Voor zijn uitgebreide oeuvre ontving hij in 2009 de prestigieuze Prijs der Nederlandse Letteren, de belangrijkste literaire bekroning in het Nederlandse taalgebied.

Tijdens de openingsavond van Bru·Taal leest Nooteboom voor uit zijn recent werk en vertelt hij over zijn favoriete stad. Wie niet genoeg krijgt van de reisavonturen van deze gevierde schrijver, kan hem op zaterdag 6 mei  solo aan het werk zien tijdens een uniek auteursgesprek.