Anne Vegter

© Koos Breukel

© Koos Breukel

Anne Vegter (Delfzijl, 1958) is dichteres en schrijfster van romans, theaterteksten en kinderboeken. Haar eerste boek Verse bekken (1990) werd als eerste kinderboek ooit genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 1991 bracht Vegter haar eerste dichtbundel Het veerde uit, niet veel later volgde haar eerste roman Ongekuiste versies (1994). Het gevarieerde oeuvre van deze literaire duizendpoot werd bekroond met de Anna Blamanprijs. Vegter was de eerste vrouwelijke Dichter des Vaderlands van Nederland, van 2013 tot 2017.

Op 7 mei vertelt Anne Vegter tijdens Lees Meer! over de bundel Ik hier jij daar (2017) die ze samen met de Syrische dichter Gayath Almadhoun schreef. Wie haar graag in kleinere setting wil ontmoeten, kan later die dag bij haar op de thee tijdens High Tea & Poetry.