Arnon Grunberg

© Bob Bronshoff

© Bob Bronshoff

Arnon Grunberg (Amsterdam, 1971) is journalist en schrijver van romans, gedichten, columns en essays. Zijn oeuvre, dat reeds bekroond werd met de Constantijn Huygensprijs als de Frans Kellendonkprijs, is gigantisch. Grunbergs grootste successen waren ongetwijfeld Blauwe maandagen (1994), Fantoompijn (2000), De mensheid zij geprezen (2001), De Asielzoeker (2003) en Tirza (2006). De in New York wonende schrijver is van Joodse komaf en duikt vaak op in de Nederlandstalige media, niet enkel als opiniemaker, maar ook als columnist of als schrijver van brieven.

Op woensdag 10 mei leest hij zijn briefwisseling met de Vlaamse dichteres Charlotte Van den Broeck live voor. Eerder die avond stelt Grunberg zijn nieuwste roman Het tweede bestand voor en treedt hij in gesprek met journalist Gary Younge.