Filtering by: Ryelandtzaal

David Van Reybrouck & Peter Vermeersch
May
13
4:30 PM16:30

David Van Reybrouck & Peter Vermeersch

Duogesprek

Zaterdag 13 mei 2017
16:30 - 17:45
Ryelandtzaal 


David Van Reybrouck © Stephan Vanfleteren | Peter Vermeersch © Veronique Philips

David Van Reybrouck © Stephan Vanfleteren |
Peter Vermeersch © Veronique Philips

Tickets:
€6 vvk | €8 add

Tickets ter plaatse te koop (aan deur prijs), vanaf 1u voor aanvang van de voorstelling.

NL | Schrijvers, boezemvrienden en Bruggelingen David Van Reybrouck en Peter Vermeersch ontmoeten elkaar tijdens hun schoolgaande jeugd en doen dat nu op dit podium. Van Reybrouck is een van de meest veelzijdige en geëngageerde auteurs van zijn generatie. Onderzoek voedt zijn verhalen, met als voorlopig hoogtepunt het monumentale Congo, het boek waarmee hij zichzelf én de voormalige kolonie van België internationaal op de kaart zette. Dat deed hij wat later opnieuw met zijn pamflet Tegen Verkiezingen. Peter Vermeersch is naast hoogleraar in de politieke wetenschappen en Balkanspecialist ook een begenadigd auteur. In zijn boek Ex. Over een land dat zoek is, zonet bekroond met de prijs van de provincie West-Vlaanderen, schetst hij een uniek en persoonlijk beeld van het versnipperde ex-Joegoslavië vandaag.  Een leerzaam en gevoelig boek waarin gewone mensen met ongewone verhalen schitteren.
De auteurs praten met elkaar over opgroeien in Brugge, hun eerste tijdschriftje Moestijn en eerste stappen als schrijver. Over specifieke rituelen in hun werkproces tot de oprichting van de G-1000. Een gesprek dat zal laveren tussen kleine anekdotes en maatschappelijk en politiek engagement.
Na afloop krijgt u de kans om max. twee van uw boeken te laten signeren.

View Event →
Eimear McBride
May
13
1:30 PM13:30

Eimear McBride

Auteursgesprek

Zaterdag 13 mei 2017
13:30 - 14:15
Ryelandtzaal


Moderator: Alicja Gescinska
Gesprek in het Engels

Tickets:
€6 vvk | €8 add

Tickets ter plaatse te koop (aan deur prijs), vanaf 1u voor aanvang van de voorstelling.

NL | Als deze Ierse schrijfster in België nog geen belletje doet rinkelen, brengen we daar graag verandering in. Met twee boeken op haar conto, is Eimear McBride nog een iets te goed bewaard geheim in dit land. Niet zo in de Angelsaksische wereld: daar haalde ze voor haar eerste boek Een meisje is maar half af grote prijzen binnen, waaronder Irish novel of the Year. Ook haar recente roman De mindere goden werd er vol lof onthaald: een verhaal over liefde en onschuld, geluk en ontdekking, en hoe het verleden ons kan achtervolgen. En dit alles op een heel eigen, innoverende manier, verderbouwend op de traditie van o.a. James Joyce en Virginia Woolf.
Beklijvende verhalen en een stilistisch verfijnd taalgebruik: we laten deze Ierse parel graag los op heel lezend Vlaanderen en Nederland (en bij uitbreiding de planeet)!
Na afloop krijgt u de kans om uw boek te laten signeren.

Met dank aan Literature Ireland

ENG | Meet Irish author Eimear McBride. She is a hidden gem, yet to be discovered here in Belgium, but in Ireland and the UK both her novels were a big success. Being compared with great authors such as James Joyce and Virginia Woolf, her blazing, shattered language takes you on a literary trip, introducing you to fresh and unconventional aspects of some of life’s biggest subjects - love, religion and sex.  Winner of the Irish novel of the year.

View Event →