Filtering by: Concertgebouw

Proclamatie Prijs Letterkunde Proza
May
13
11:00 AM11:00

Proclamatie Prijs Letterkunde Proza

Peter Vermeersch, Roderik Six, Jonas Bruyneel & Sven Vitse

Zaterdag 13 mei 2017
11:00 - 13:00 (incl. receptie)
Concertgebouw Brugge Kamermuziekzaal


Interview: Ann De Bie (journaliste VRT en jurylid)

Gratis, mits inschrijving via www.west-vlaanderen.be/inschrijven.

NL | Een feestelijk moment: de gedeputeerde voor Cultuur Myriam Vanlerberghe zet de vier bekroonden van de Provinciale Prijs Letterkunde Proza in de bloemetjes. Roderik Six is laureaat in de categorie fictie voor zijn boek Val. In de categorie non-fictie mag Peter Vermeersch voor het boek Ex. Over een land dat zoek is de Prijs in ontvangst nemen. Auteurs Jonas Bruyneel en Sven Vitse worden aangemoedigd met een premie voor hun werk Voorbij het licht en Ondier. De vier bekroonde schrijvers gaan in gesprek met Ann De Bie. Kom luisteren en delen in de feestvreugde!

Wil je deze proclamatie bijwonen, schrijf dan voor woensdag 10 mei 2017 in via www.west-vlaanderen.be/inschrijven.

Op 20 en 21 mei 2017 organiseert de Provincie West-Vlaanderen trouwens Boekenbabbels, een literaire tournee in West-Vlaanderen waarbij Ann De Bie telkens in gesprek gaat met twee bekroonde auteurs. Er zijn Boekenbabbels in Kortrijk, Brugge, Roeselare en ook in KAAP | Vrijstaat O. in Oostende.

i.s.m. Provincie West-Vlaanderen en Concertgebouw Brugge
View Event →
Lees meer!
May
7
11:00 AM11:00

Lees meer!

Vinger aan de pols in boekenland
met Adriaan van Dis, Ghayath Almadhoun en Anne Vegter, Annelies Verbeke

Zondag 7 mei 2017
11:00 - 12:30
Concertgebouw  Brugge (Kamermuziekzaal)


lees-meer.jpg

Moderator: Ann De Bie

Tickets:
€8

NL | Tijdens Bru·Taal krijgt Lees Meer!, het boekenprogramma van de bib, een internationale invulling, met vier gasten van formaat.

Adriaan van Dis kennen we van talrijke reisverhalen en romans met linken naar zijn jeugdjaren, waarvan Indische duinen ongetwijfeld het meest beroemd is. In 2015 nam Van Dis de Libris Literatuurprijs in ontvangst voor Ik kom terug, een pakkende roman over zijn door oorlog getekende familieverleden, waarin hij de moeilijke confrontatie met zijn moeder aangaat. Tijdens deze speciale festivaleditie van Lees Meer! komt Van Dis praten over zijn nieuwe boek In het Buitengebied, een roman over ‘alleen’ wonen in vele betekenissen.  

De Vlaamse Annelies Verbeke bundelde in Halleluja 15 verhalen die elk op een of andere manier met het begin of einde van iets te maken hebben. Voorbeelden van verdriet, zo luidt de titel van een van de verhalen, die meteen de toon zet voor de hele bundel. In het centrale verhaal ontwaakt een vrouwelijke auteur als een beer. Verbeke exploreert er – net als in veel andere verhalen - de mogelijkheden van een ander leven.

Ghayath Almadhoun werd in een vluchtelingenkamp in Damascus geboren als kind van een Syrische moeder en een Palestijnse vader. Hij studeerde Arabische literatuur in Damascus en debuteerde in 2004 met poëzie. In 2008 kreeg hij politiek asiel in Stockholm, waar hij poëzie bleef schrijven, vaak over steden in oorlog. Dankzij de ijzersterke bundel Weg van Damascus kan je ook in het Nederlands kennismaken met zijn poëzie. In mei verschijnt een bundel die hij samen met de Nederlandse Dichter des Vaderlands Anne Vegter schreef: Ik hier, jij daar. Een deel ervan kwam tot stand tijdens Almadhouns schrijfresidentie in Ieper in het kader van ‘citybooks’ van deBuren. Na afloop krijgt u de kans om uw boek te laten signeren.

i.s.m. Openbare Bibliotheek Brugge, Boekhandel De Reyghere, deBuren en Concertgebouw Brugge
View Event →
Verhalen uit de grote stad
May
5
8:00 PM20:00

Verhalen uit de grote stad

Openingsavond met Cees Nooteboom, Adriaan Van Dis, Ilja Leonard Pfeijffer, Boualem Sansal, Marie NDiaye, Ghayath Almadhoun, Christophe Boltanski, Sandro Veronesi & Collective N Trance (Trio Nathan Daems)

Vrijdag 5 mei 2017
20:00 - 22:00
Concertgebouw Brugge


Nederlands, Frans, Arabisch, Italiaans
(met Nederlandse vertaling)

Tickets:
€15 vvk | €18 add

NL | Bru·Taal opent feestelijk met een meertalig en kosmopolitisch programma. Acht internationale auteurs met naam en faam stoppen hun vertrouwde en geliefde stad in een koffertje en brengen die naar Brugge. Luister naar hun stem, snuif het parfum van de stad op en word bedwelmd in het Nederlands, Frans, Italiaans en Arabisch. Aan de hand van fragmenten uit hun favoriete romans reizen we naar Genua en Rome, Damascus en Algiers, Parijs of een stad in Latijns Amerika.
Een inspirerende tocht naar andere culturen en stemmen uit deze of gene plek op de wereldkaart. Na afloop krijgt u de kans om uw boeken te laten signeren.

Multi-instrumentalist Nathan Daems (bekend van Ragini Trio, Black Flower, Antwerp Gipsy Ska Orchestra) zorgt met zijn trio voor de muzikale geuren en kleuren van de reis.

met dank aan Concertgebouw Brugge, Nederlandse ambassade & deBuren

ENG | Big city stories - Opening Night
Bru·Taal's opening night is a truly cosmopolitan affair. Eight international authors are travelling to Bruges with their favourite cities in their pockets. Journey with them to Genoa, Rome, Damascus, Algiers, Paris and South America as they read from their own work.

FR | Inauguration de Bru·Taal avec un programme cosmopolite. Sur la scène du Concertgebouw, huit écrivains de renommé internationale évoquent leurs villes de prédilection en lisant des passages de leurs romans. Ils emmènent ainsi le public à Gènes, Rome, Damas, Alger, Paris…

 

 

 

 

View Event →