Back to All Events

Nightwatch - Dimitri Verhulst & Too Noisy Fish

spoken word - jazz - film

Dinsdag 9 mei 2017
20:30 - 21:30
KAAP | De Werf


© Geert Vandepoele

© Geert Vandepoele

Tickets:
€13 add

Tickets ter plaatse te koop (aan deur prijs), vanaf 1u voor aanvang van de voorstelling.

NL | Met Nightwatch zoekt schrijver Dimitri Verhulst zijn verwantschap met beatniks als William S. Burroughs op. Hij bundelde hiervoor de krachten met het jazztrio Too Noisy Fish en de videasten Trisha De Cuyper en Jan Lapeire. Twee films - Sisters en Nightwatch - worden in dialoog met elkaar geprojecteerd. De werelden van beide films mengen zich niet, maar door de simultane projectie ontstaat er een verband en een sterke spanning, als in een abstracte thriller.

Met een stevige ‘spoken word’ présence brengt Verhulst zijn tekst, een evocatie van 'la condition humaine'. Too Noisy Fish zorgt voor een broeierige soundtrack die filmmuziek, jazz, improvisatie en hedendaagse compositie hand in hand laat gaan.

Het resultaat is een driedimensionale ervaring van het tevergeefse en onvermijdelijke, waarbij je als toeschouwer zelf het verhaal vormgeeft.

Nightwatch is schitterend, beklijvend muziektheater.

Dimitri Verhulst | tekst, spoken word
Peter Vandenberghe | piano en keyboards
Kristof Roseeuw | contrabas
Teun Verbruggen | drums
Trisha De Cuyper | video
Jan Lapeire | video