Back to All Events

Lees meer!

Vinger aan de pols in boekenland
met Adriaan van Dis, Ghayath Almadhoun en Anne Vegter, Annelies Verbeke

Zondag 7 mei 2017
11:00 - 12:30
Concertgebouw  Brugge (Kamermuziekzaal)


lees-meer.jpg

Moderator: Ann De Bie

Tickets:
€8

NL | Tijdens Bru·Taal krijgt Lees Meer!, het boekenprogramma van de bib, een internationale invulling, met vier gasten van formaat.

Adriaan van Dis kennen we van talrijke reisverhalen en romans met linken naar zijn jeugdjaren, waarvan Indische duinen ongetwijfeld het meest beroemd is. In 2015 nam Van Dis de Libris Literatuurprijs in ontvangst voor Ik kom terug, een pakkende roman over zijn door oorlog getekende familieverleden, waarin hij de moeilijke confrontatie met zijn moeder aangaat. Tijdens deze speciale festivaleditie van Lees Meer! komt Van Dis praten over zijn nieuwe boek In het Buitengebied, een roman over ‘alleen’ wonen in vele betekenissen.  

De Vlaamse Annelies Verbeke bundelde in Halleluja 15 verhalen die elk op een of andere manier met het begin of einde van iets te maken hebben. Voorbeelden van verdriet, zo luidt de titel van een van de verhalen, die meteen de toon zet voor de hele bundel. In het centrale verhaal ontwaakt een vrouwelijke auteur als een beer. Verbeke exploreert er – net als in veel andere verhalen - de mogelijkheden van een ander leven.

Ghayath Almadhoun werd in een vluchtelingenkamp in Damascus geboren als kind van een Syrische moeder en een Palestijnse vader. Hij studeerde Arabische literatuur in Damascus en debuteerde in 2004 met poëzie. In 2008 kreeg hij politiek asiel in Stockholm, waar hij poëzie bleef schrijven, vaak over steden in oorlog. Dankzij de ijzersterke bundel Weg van Damascus kan je ook in het Nederlands kennismaken met zijn poëzie. In mei verschijnt een bundel die hij samen met de Nederlandse Dichter des Vaderlands Anne Vegter schreef: Ik hier, jij daar. Een deel ervan kwam tot stand tijdens Almadhouns schrijfresidentie in Ieper in het kader van ‘citybooks’ van deBuren. Na afloop krijgt u de kans om uw boek te laten signeren.

i.s.m. Openbare Bibliotheek Brugge, Boekhandel De Reyghere, deBuren en Concertgebouw Brugge
Earlier Event: May 7
Ontbijt met Lara Taveirne
Later Event: May 7
Boualem Sansal