Back to All Events

Julie Buntin en Lize Spit

Duogesprek

Zondag 7 mei 2017
16:30 - 17:45
Provinciaal hof (Balkonzaal)


Julie Buntin © Nina Subin Lize Spit © Roos Pierson

Julie Buntin © Nina Subin
Lize Spit © Roos Pierson

Moderator: Katharina Smets
Gesprek in het Nederlands en Engels

Tickets:
€6 vvk | €8 add

Tickets ter plaatse te koop (aan deur prijs), vanaf 1u voor aanvang van de voorstelling.

NL | Een uitzonderlijk duogesprek met twee jonge, bejubelde debutanten. Aanstormend talent Julie Buntin debuteert in april in de VS met Marlena en gaat nu al over de tongen. Het Smelt, het debuut van Lize Spit, verscheen vorig jaar en is sindsdien aan een grote zegetocht bezig. Een bestseller in de Lage Landen, winnaar van de Bronzen Uil en binnenkort verfilmd.
De werelden in hun boeken staan ver van elkaar, maar zijn ook erg gelijkend. Beide zijn beladen coming of age verhalen van millennials, waarin schuld, schaamte en intimiderende vriendschappen een grote rol spelen. De vrouwen die het tegengif bieden voor ‘chicklit’, verzameld op één podium. Na afloop krijgt u de kans om uw boek te laten signeren.

i.s.m. Provincie West-Vlaanderen en Prometheus

ENG | Two young female writers meet in Bruges. Julie Buntin is a rising star in the USA who just launched her first book Marlena. Lize Spit wrote her first novel Het Smelt in 2016, also facing an instant success. Female authors who don’t write chicklit, that’s for sure, and meet for an inspiring chat.    

 

 

 

 

Earlier Event: May 7
High tea & Poetry: Anne Vegter
Later Event: May 7
Koen Peeters