Back to All Events

Dichter op de brug

Met Lotte Dodion, Fatena Al-Ghorra, Herman Leenders

Zondag 7 mei 2017
19:00 - 19:30
Torenbrug (overgang Spaanse Loskaai - Gouden-Handrei)


Lotte Dodion © Annemarie Sint Jago

Lotte Dodion © Annemarie Sint Jago

Nederlands, Arabisch

Gratis

NL | In de openbare ruimte krioelen overal merkwaardige figuren. Tijdens Bru·Taal zijn dat dichters op een brug. De dichter wordt omroeper, troubadour, of gewoon klokkenluider met het woord als instrument. De verwachtingen zijn hooggespannen! Kom mee luisteren, want er is plaats voor iedereen, onder en om deze prachtige brug in hartje Brugge.

Lotte Dodions performance is sprankelend en direct, een gelukkig overblijfsel uit haar slam periode. Haar debuut Kanonnenvlees was meteen uitverkocht. Palestijns dichteres in ballingschap Fatena Al-Ghorra declameert als was ze een passionaria. Herman Leenders is de eerste (vrije) stadsdichter van Brugge. Een apart triumviraat van een half uur.

i.s.m. het Poëziecentrum
Earlier Event: May 7
Woordparade
Later Event: May 7
Aan boord met Philippe Claudel