Back to All Events

Woordparade

Wandel mee door de Brugse binnenstad!

Zondag 7 mei 2017
17:00
Poortersloge (Academiestraat 14)


© Pieterjan Volckaert

NL | Op zondag 7 mei trekt een heuse Woordparade door de Brugse binnenstad. Een stoet, met toeters en bellen, trommels en uiteraard: veel woorden. We nodigen iedereen uit om mee te wandelen.

Kunstenaars Nikolas Lestaeghe, Nicolas Delalieux, Karlien Torfs, Pieterjan Volckaert (leden van de beloftevolle theatergroep K.A.K. ofte Koekelbergse Alliantie van Knutselaars) en Lucinda Ra brouwen met de ingezamelde zinnen een nieuw gedicht. Hiermee trekken ze, samen met zoveel mogelijk woordfanaten, op 7 mei door de binnenstad.
De Woordparade vertrekt om 17u aan De Poortersloge (Academiestraat 14) en trekt naar het binnenplein van de bibliotheek De Biekorf (Sint-Jacobstraat 8). Om 18u vindt daar het slotmoment plaats van Bar Literair (een gezellige, poëtische afsluiter van de Week van De Amateurkunsten). 

De Woordparade is in een scenografie van Nikolas Lestaeghe, Nicolas Delalieux, Karlien Torfs, Pieterjan Volckaert (leden van K.A.K.), Wim Claeys & i.s.m. o.a. Cultuurcentrum, Bibliotheek, Vorming Plus, WAK.

Voeg jouw woorden toe aan de Parade! Tot 15 april verzamelen we alle mogelijke bijzondere zinnen over een stad. 
Bezorg ons jouw zin via de knop op de startpagina van deze site. Of mail je zin naar mijnzin@brutaalbrugge.be. Ook in Brugse cultuurhuizen en winkels kan je je bijzondere zin in een BruTaal-papiermand mikken. Hoe meer zinnen, hoe meer vreugd!
De win-van-de-zin-naar ontvangt een boekenbon ter waarde van 250 euro!

Earlier Event: May 7
Koen Peeters
Later Event: May 7
Dichter op de brug