Back to All Events

Herman Koch & Jonas Hassen Khemiri

Duogesprek

Zaterdag 13 mei 2017
15:00 - 16:15
Poortersloge (gaat niet door in Liberty)


Herman Koch © Annaleen Louwes Jonas Hassen Khemiri © Martin Stenmark

Herman Koch © Annaleen Louwes
Jonas Hassen Khemiri © Martin Stenmark

Moderator: Yves Desmet
Gesprek in het Nederlands en Engels

Tickets:
€8 vvk | €10 add

Tickets ter plaatse te koop (aan deur prijs), vanaf 1u voor aanvang van de voorstelling.

NL | Nederlands auteur, columnist en televisiemaker Herman Koch is een van de meest gelezen auteurs van vandaag, met enkele internationale bestsellers op zijn naam - Het Diner verscheen inmiddels in 48 landen en werd maar liefst drie keer verfilmd. In zijn heldere en meeslepende taal verweeft hij vernuftig thrillerelementen in doodgewone gezinsperikelen. Koch schreef zonet het Nederlandse Boekenweekgeschenk met als thema Verboden Vruchten.

Zweeds auteur Jonas Hassen Khemiri is een van de belangrijkste Zweedse schrijvers en opiniemakers van zijn generatie. Gelauwerd voor zijn werk en geliefd omwille van zijn sterke meningen (oa. over het zweedse immigratiebeleid). Met Alles wat ik me niet herinner schreef hij een aangrijpend en mysterieus verhaal over herinnering en de werking van het geheugen. De jonge Samuel overlijdt in een vreselijk auto-ongeluk. Een naamloze schrijver probeert Samuels laatste dag in kaart te brengen, en zo grip te krijgen op zijn eigen waarheid.
Koch noemde het boek ‘prachtig en mysterieus’. ‘Het leest als een journalistiek of crimineel onderzoek, waarbij iedere zin siddert van Khemiri’s betoverende stijl’.
Een duogesprek met twee boeiende gasten en een beloftevolle ontmoeting tussen twee goochelaars met feit en fictie.
Na afloop krijgt u de kans om uw boek te laten signeren.

met dank aan de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden en Nijgh & Van Ditmar

ENG | Jonas Hassen Khemiri is a leading writer and shaper of public opinion. Loved and praised for his strong opinions in his home-country Sweden, his voice is often heard in topical debates on issues such as immigration. His sparring partner for this interview is the Dutch author Herman Koch, who described Khemiri’s most recent novel, Everything I Don’t Remember, as ‘beautiful and mysterious’. A thought-provoking discussion between two authors who deal in both fact and fiction.

Earlier Event: May 13
Mijn subversieve tekst
Later Event: May 13
Aleksandr Skorobogatov